Mantar pişirirken hep canım arkadaşım Aynur'la geçirdiğim o güzel günlerim aklıma geliyor.Gecenin geç saatlerine kadar oturup, bir de olmadık zamanda mantar pişirdiğimiz güzel günleri.Kokusunu alanın gelip ortak olduğu Aynur sultanın sofrasını yeniden hatırlıyorum.Canım arkadaşım paylaştığımız o tadı hayatım boyunca unutamam herhalde.
malzemeler
püre için
5 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
su
tuz
sos için-1 paket kültür mantarı,1 küçük boy soğan,karabiber,pulbiber,1 yemek kaşığı sıvıyağ,tuz
Patateslerin kabuklarını soyup 3-4 parçaya bölün .Patateslerin hizasında olacak miktarda su ekleyin.Patatesler haşlanırken soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.1 yemek kaşığı sıvıyağı tavaya alıp,ısındıktan sonra soğanları ekleyin.Soğanlar biraz pembeleşince yıkanıp doğranan mantarları ilave edin.en son tuzunu, baharatlarını ekleyin .
iyice haşlanan patatesleri süzüp sıcakken tereyağını ilave edin.Tereyağıyla birlikte ezin.Sütünü ve tuzunu da ilave edin.Süslü bir sunum için krem şanti şırıngası veya torbasıyla servis tabağına püreyi sıkıp üzerine mantarları ilave edin.
5 yorum:
ellerine sağlık,püreyi çok severim ama malesef mantarla aram çok kötü.sana hayırlı cumalar dilerim.
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor:)sunum harika bayıldım tabağıda aldım gidiyorum:))laf aramızda aşırmaya kötü alıştım:))))))))
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor eminim tadıda öyledir ,güzel bir hafta sonu dilerim sevgiler....
mantarı hiç patatesle denememiştim ilk fırsatta deniyeceğim.ellerine sağlık canım sunum harika...
Mantarıda püreyide çok severim.Ellerine sağlık canım
mutlu haftasonları
Yorum Gönder