Kahvaltı sofraları için ideal bir seçenek ya da ikramlarınızın yanına renk katacak bir lezzet bence.
renkli patates topları:
malzemeler:
3-4 orta boy patates
malzemeler:
3-4 orta boy patates
yaklaşık 1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
1 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
susam
hazırlanması:
patateslerin kabuklarını soyup doğrayın .Tencereye alıp sütle pişirin.haşlandıktan sonra hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve susamı koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler için tekrarlayın.
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
1 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
susam
hazırlanması:
patateslerin kabuklarını soyup doğrayın .Tencereye alıp sütle pişirin.haşlandıktan sonra hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. en son tuzunu ekleyip karıştırın.
ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve susamı koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin. bu işlemi tüm malzemeler için tekrarlayın.
afiyet olsun.
4 yorum:
değişik birşey olmuş ellerine sağlık,sana iyi haftasonu diliyorum.
Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü…
selamlar ellerine sağlık çok hafif ve lezzetli bir görüntü,afiyetler olsun...hayırlı pazarlar dilerim
canım hep yapmak istediğim bir şeydi ama hiç denemedim, çok güzel olömuşlar ellerine sağlık sevgiler
Yorum Gönder