Tavuklu Karnıyarık


Ne zamandır karnıyarık tarifi vermek istiyordum ama ya resmini çekmeyi unutuyordum ya da başka bir şekilde hep erteleniyordu.mevsimi geçti geçecek.her mevsim sebze bulsakta herşey mevsiminde daha güzel ve daha sağlıklı tabiki.neyseki geçenlerde resimleyebildim
Malzemeler (4 kişilik)

* 6 adet orta boy patlıcan

* 250-300 gram tavuk

* 3 adet domates

* 3 adet soğan

*1 adetyeşil biber

* Tuz, Karabiber

* Maydanoz

Öncelikle patlıcanların kabuklarını çizgili çizgili soyun. Patlıcanın acımsı tadını almak için yüzeyine bıçak ile kesik atın ve içini tuzlayın. 10 dakika sonra patlıcanları güzelce yıkayın ve kurulayın. İsteğinize göre patlıcanları bütün olarak yada 2 parçaya bölerek 2-3 dakika yağda kızartın ve yemeğinizin yağlı olmasını engellemek için kızarmış patlıcanları peçete ile silin. Yemeğinizin iç malzemesini hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanlarıda doğrayın önce küçük doğranmış tavuk sonra da diğer iç malzemelerini tavuk ile karıştırın. Son olarak tuz, karabiber ve istediğiniz baharatı da ekleyerek iç malzemenizin hazırlanmasını tamamlayın.Hazırlamış olduğunuz malzemeyi patlıcanların içine doldurun.Son olarak tepsi/borcamınıza patlıcanların 1/3 ü içinde kalacak şekilde su ekleyin ve 150-175 C ye ayarlanmış fırınınızda pişirin.Afiyet olsun :) ve yemeğinizin üzerini domates ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

afiyet olsun

Hiç yorum yok: