Kahvaltıya Kızarmış Ekmekler

Kızarmış ekmekler evlerimizin pazar kahvaltısını şenlendiriyor değil mi! hatta bizim evdeki gibi "bugün fazla ekmek alayım da yarın kızarmış ekmek yaparız "deniyordur sizde de.
malzemeler
bayat ekmek
1 kase yoğurt
beyaz peynir rendesi
1 yumurta
pulbiber
nane
kekik
tereyağ ya da zeytinyağıkaşar peyniri
Ekmeği dilimliyoruz, yoğurt ve yumurtayı karıştırarak özleştirdikten sonra içine beyaz peynir ekliyoruz ve bu karışımı ekmek dilimlerinin üstüne eşit olarak sürüyoruz.Küçük bir tavada tereyağ veya zeytinyağında baharatlarımızı kavurup dilimlerin üstüne gezdiriyoruz.Ekmeklerin üzerine uzunca kesilmiş birer dilim kaşar peyniri koyduktan sonra fırında 10dk. kadar kızartıyoruz. AFİYET OLSUN

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım,
küçük kızımı da aldım, geldim. Çünkü her pazar kahvaltıda en sevdiği şey bu. Bayılır, pazar kahvaltılarında. Sadece ben yoğurt koymuyorum. Zeytin, domates, kırmızı biber koyuyorum.Yoğurtlusunu merak ettim.
Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

ohhh ne güzel bir kahvaltı canım çayımı alıp geliyorum ama ben rejime başladım nekadar devam eder bilmem artık olsun sen kahvaltını yaparken bende çayımı içerim değilmi hakikaten ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Selamlar cnm. ellerine saglik diyorum ve yalniz birakmadigin icin ayri tsk. etmek istiyorum sevgiler cnm.

makhina dedi ki...

selam canım ellerine sağlık,pazar kahvaltısı için iyi fikir.hayırlı günler dilerim.sevgiler

dantel81 dedi ki...

ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

Hayırlı akşamlar canım.Ellerine sağlık,bu aralar kahvaltılık tariflere takmış durumdayım:)Bir gün denemek isterim inş.Güzelliklerle dolu bir hafta geçirmen dileğiyle muhabbetle kal:)