Kimi yerlerde değişik isimlerle anılan, benim babagannuş olarak öğrendiğim, hafif ve lezzetli bir yaz yemeği.Malzemeler:
4 adet iri çekirdeksiz patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
4 adet iri çekirdeksiz patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
ben kırmızı biber de kullandım.
2 diş sarımsak
1 limon suyu ya da nar ekşisi
Maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları biber ve domatesleri közleyin ,kabuklarını soyun.Sarımsakları dövün, diğer tüm malzemeyi iyice doğrayın ve hepsini karıştırın. Sızma zeytinyağını gezdirin.tepsiye yayıp fırında 10 dk birbirleriyle bütünleşsin.çıkınca
2 diş sarımsak
1 limon suyu ya da nar ekşisi
Maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları biber ve domatesleri közleyin ,kabuklarını soyun.Sarımsakları dövün, diğer tüm malzemeyi iyice doğrayın ve hepsini karıştırın. Sızma zeytinyağını gezdirin.tepsiye yayıp fırında 10 dk birbirleriyle bütünleşsin.çıkınca
Üzerine maydonozları kıyın.
afiyet olsun
7 yorum:
ohh serin serin yee :)) afiyet olsun.. hayirli cumalar medinem
ay çok canım çekti çok severim közlenmiş patlıcanı.ben fırına koymuyordum ama böyle daha lezzetlidir eminim.fırın çok güzel bir tat verir çünkü.ellerine sağlık.
patlıcan vazgeçilmezimdir eşim de yese ohh hergün yaparım ellerıne saglık nihancıgım
Hiç duymadım ama içinde patlıcan olduğu için kesin nefis bir tadı vardır...
Ellerine sağlık canım hayırlı cumalar.
Canım merhaba...Bende çok severim babagannuşu..tam yapmasamda tek patlıcanını bile közlerim..
şimdi közmatik tavaları merak ediyorum görürsem kesin alıcamda..
eline sağlık hemen payımı aldım dileklerinede tşk ettim.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor hemşerime afiyet bal şeker olsun:))))
Hafif ve lezzetli bir yemek, ellerine saglık.Hayırlı huzurlu hafta sonu diliyorum.Sevgiler.
Yorum Gönder