babagannuş




Kimi yerlerde değişik isimlerle anılan, benim babagannuş olarak öğrendiğim, hafif ve lezzetli bir yaz yemeği.Malzemeler:
4 adet iri çekirdeksiz patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber

ben kırmızı biber de kullandım.
2 diş sarımsak
1 limon suyu ya da nar ekşisi
Maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları biber ve domatesleri közleyin ,kabuklarını soyun.Sarımsakları dövün, diğer tüm malzemeyi iyice doğrayın ve hepsini karıştırın. Sızma zeytinyağını gezdirin.tepsiye yayıp fırında 10 dk birbirleriyle bütünleşsin.çıkınca

Üzerine maydonozları kıyın.

afiyet olsun

7 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

ohh serin serin yee :)) afiyet olsun.. hayirli cumalar medinem

sümeyye dedi ki...

ay çok canım çekti çok severim közlenmiş patlıcanı.ben fırına koymuyordum ama böyle daha lezzetlidir eminim.fırın çok güzel bir tat verir çünkü.ellerine sağlık.

LEMAN dedi ki...

patlıcan vazgeçilmezimdir eşim de yese ohh hergün yaparım ellerıne saglık nihancıgım

Pembe Tatlar dedi ki...

Hiç duymadım ama içinde patlıcan olduğu için kesin nefis bir tadı vardır...
Ellerine sağlık canım hayırlı cumalar.

akasyakokusu dedi ki...

Canım merhaba...Bende çok severim babagannuşu..tam yapmasamda tek patlıcanını bile közlerim..
şimdi közmatik tavaları merak ediyorum görürsem kesin alıcamda..
eline sağlık hemen payımı aldım dileklerinede tşk ettim.

muazzez dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor hemşerime afiyet bal şeker olsun:))))

burcunokta dedi ki...

Hafif ve lezzetli bir yemek, ellerine saglık.Hayırlı huzurlu hafta sonu diliyorum.Sevgiler.