Malzemeler:
2 adet orta boy soğan
1 kilo taze fasulye
2-3 diş sarımsak
1çorba kaşığı salça
1 büyük domates
etsuyu
yağı
tuz, kırmızı biber
2-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
yağı
tuz, kırmızı biber
2-3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
genellikle fasülyeleri kavurarak yapardım ama böyle denememin sebebi, ev ahalisinin(ben ve eşim) kimi yumurtalı kimi domatesli sevince ,fasülyelerin hepsini haşlayıp, ayrı şekilde kavurmak fikri doğdu .ama elhandülillah şimdi iki şekilde de sevdirdik fasülyeyi.geleyim nasıl yaptığıma
Soğanları yemeklik doğrayın.
fasülyelerin kılçıklarını temizledikten sonra 2 ye yada 3 e bölün. Bol suda yıkayın.
Sarımsakları temizleyin doğrayın ve et suyu ilave edip haşlayın.Domatesin kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye önce sıvıyağı, soğanı,sonra domates , kırmızı toz biber ve sarımsakları ilave edin.Kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak kavurun.
daha sonra haşlanmış fasülyeleri ilave edin. Tuzunu ilave edin.
5 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
3 yorum:
canım elelrin dert görmesin.Umarım her şekilde yemeğin çok güzel olmuştur.Sevgilerimi bırakıyorum
S.a.Ellerine sağlık canım.Taze fasulyeyi sevmeyen yoktur bizim evde:)Ben de harika bir hafta sonu geçirmeni dilerim.Tekrar görüşmek dileğiyle muhabbetle kal:)
canım nihancım beni yeni adresimde de yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim.blogspottaki yazılarımı blogcuya geçirmekle uğraşıyorum o nedenle 2-3 gün meşgul olacam daha sonra inşallah daha sık uğrayacağım sana çok öptüm
nurdan
Yorum Gönder