malzemeler
- 2 kğ kaya tuzu
- 3 adet levrek(1kg)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 adet defne yaprağı( bende yoktu ama eminim olsaydı ayrı bir koku verecekti)
- 2 adet yumurtanın beyazı
- içi ve pulları temizlenmiş levreği yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın
- büyük bir kabın içine kaya tuzunu alıp 2 tumurta akı ve yarım çay bardağı suyla yoğurun.hamur kıvamında olacaktır.
- fırın tepsisin folyo ile kaplayın
- üzerine bir kat tuz karışımını yayın
-limon kabuklarının yarısını yayın
- tuzun üstüne balığı yerleştirin
-balığın karnına dilim limonları ve defne yaprağı veya maydanoz dere otu gibi yeşillik yerleştirin.
- tuzla balığın üstünü tamamen kaplayın.tüm balıkları aynı şekilde tamamlayın.
- önceden 250 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
- piştikten sonra tuz sertlecek ve tuzu bir bıçak yardımı ile kırın
- balığa zarar vermeden tüm olarak çıkarmaya çalışın.
4 yorum:
olsada yesem hımmm ellerine sağlık canım
çok güzek görünüyor ellerine sağlık ....
Ellerine sağlık canım, sevgiler
Je découvre ton blog.
Je reviendrai.
A bientôt.
Yorum Gönder