tuzda levrek








                                                                                                                                                           

malzemeler
- 2 kğ kaya tuzu
- 3 adet levrek(1kg)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 adet defne yaprağı( bende yoktu ama eminim olsaydı ayrı bir koku verecekti)
- 2 adet yumurtanın beyazı
- içi ve pulları temizlenmiş levreği yıkayın  ve kağıt havlu ile kurulayın
- büyük bir kabın içine kaya tuzunu alıp 2 tumurta akı ve yarım çay bardağı suyla yoğurun.hamur kıvamında olacaktır.
- fırın tepsisin folyo  ile kaplayın
- üzerine bir kat tuz karışımını yayın
-limon kabuklarının yarısını yayın
- tuzun üstüne balığı yerleştirin
-balığın karnına dilim limonları ve defne yaprağı veya maydanoz dere otu gibi yeşillik yerleştirin.
- tuzla balığın üstünü tamamen kaplayın.tüm balıkları aynı şekilde tamamlayın.
- önceden 250 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
- piştikten sonra tuz sertlecek ve tuzu bir bıçak yardımı ile kırın
- balığa zarar vermeden tüm olarak çıkarmaya çalışın.

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

olsada yesem hımmm ellerine sağlık canım

gülşah dedi ki...

çok güzek görünüyor ellerine sağlık ....

tub@ dedi ki...

Ellerine sağlık canım, sevgiler

Saveurs et Gourmandises dedi ki...

Je découvre ton blog.
Je reviendrai.
A bientôt.

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com