etli ekmek dolması



Tarifi ailem.com sitesinden aldım.çok beğendik.


Malzemeler
1 adet kepek, çavdar karışımı orta boy yuvarlak ekmek.beyaz ekmek te olabilir.
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 kahve fincanı
6 taze soğan
1 kahve fincanı naturel zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz veya dereotu
1 tatlı kaşığı tuz


Üst Malzemesi:
1 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı

Bayat ekmeğin alt kısmından bardak ağzı büyüklüğünde, daire biçiminde bir kapak açın. Kaşık yardımı ile bayat ekmek içlerini boşaltıp  bir kaba ufalayın. Kuşbaşı eti tencereye alıp1 kahve fincanı su ilave edin, karıştırarak saldığı suyu çekene kadar pişirin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakın. Etler suyunu çektiğinde her defasında 1 kahve fincanı  sıcak su ilave edin. Etler pişip suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Taze soğanları ince doğrayıp, derince bir tavaya koyun. Orta ateşte zeytinyağı ekleyip karıştırarak hafif   kavurun. Kavrulmuş soğanlara, ufalanmış ekmek içlerini, ezilmiş sarımsak dişlerini, karabiberi, kırmızı pul biberi, domates salçasını katın. Ocağın altını kısıp 2-3 dakika daha kavurun ve pişmiş etleri, ince kıyılmış maydanoz veya dereotunu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp ocağın altını kapatın. Hazırladığınız içi, boşaltılmış ekmeğin içine kaşıkla bastıra bastıra hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Kapak olarak çıkarttığınız ekmek kabuğunu yerine kapatın. Ekmeği alabilecek büyüklükte ve derinlikte bir tencerenin ortasına ısıya dayanıklı bin komposto kasesini ters yerleştirin. Ekmeği kasenin üzerine kapaklı kısım üste gelecek şekilde oturtun. Tencereye kasenin seviyesini geçmeyecek, ekmeğe değmeyecek kadar su veya et suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte kaynamaya bırakın. Ekmek su buharı ile yumuşayacaktır. Gerekirse arasıra kaynayan sudan kaşık kaşık ekmeğin üzerine gezdirin. Ekmek kolayca çatal batabilecek kadar yumuşayınca ocağın altını kapatın. Ekmeği kapaklı kısım alta gelecek şekilde bir servis tabağına aktarın.  diğer bir yol da  fırında aynı sistemle pişirebilirsiniz.Üzerine Sarımsaklı Zeytinyağı ve tuzla çırpılmış yoğurt sürüp, kırmızı pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

14 yorum:

sarıgül dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık canım.hemen denemeliyim.

ozlem.asuman dedi ki...

slm yenge ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

burcunokta dedi ki...

Canım çok lezzetli görünüyor, ellerine saglık. sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

çok değişimiş ellerine sağlık canım

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

NİHANCIM SUPER OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK HARİKASIN
SEVGİLER

Lezzet Gemisi dedi ki...

süpper görünüyor. ellerine sağlık canım. selam ve sevgiler...

NOT: Bu sıralar yoğunluğumdan dolayı blog ziyaretlerim aksadı malesef. Bir yandan büyümekte olan küçük kızım, diğer yandan öbür kızımın dersleri... Sanırım yarı yıl tatiline kadar böyle devam edecek. Yine de sayfamı yalnız bırakmayan değerli dostuma çok teşekkürler.

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Voltei porque fiquei com saudade do seu cantinho.
Continua lindo, criativo, nutritivo e apetitoso...
Você é muito talentosa!
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil

akasyakokusu dedi ki...

Amanın ne değişik ve doyurucu olmuş bu ekmek böyle..Ekmekmi,yemekmi bilemedim..
Eline sağlık Nihan'cım...
Dileğin için tşk ederim canım çok duyarlısın saol...Sevgiler selamlar..

TAZE NANE dedi ki...

Lezzetin güzelliğine bak.
Sevgiler canım.

tatlilar gülcandan dedi ki...

ellerine saglik canim nefis bir tat

Lezzet Gemisi dedi ki...

merhaba canım. fazla gecikmeden ben de senin yeni yaşını kutluyorum. tüm sevdiklerin ve ailenle birlikte daha nice yeni yaşlara. sevgiler...

bulbulun yeri dedi ki...

Of of of diyorum. Bu ne güzel bir tarif.Hem bayat ekmek değerlenmiş oldu. Hem de ortaya lezzetli bir tad çıktı.
En son pişirme faslı biraz zor geldi ama inan ki çok merak ettim .
Sevgiyle kal.

ECE dedi ki...

bu tarifte şahaneymiş. bizde yaparız ekmek dolmasını ama kıymayla yaparız sula tereyağı eritip üstüne dökeriz yoğurtla bende hiç yemedim ama süper bunuda deniycem ellerine sağlık

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık Nihancığım
hem ekmek değerlendirme hemde çok güzel görünüyor

Bursa da ki gökadanın tombik lerini anımsadım:)