Patatesli Çorba

Sofraların vazgeçilmez lezzeti çorbalardan ,patatesli çorba tarifiyle geldim bu akşam da.Kıtır ekmekle sunulan sıcacık bir çorba.hele de iyice acıkmışsanız daha bir iştahla içilir sofralarımızın vazgeçilmezi.
malzemeler
3 ortaboy patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
sıvıyağ
maydanoz
kırmızı biber
sıvıyağ su,tuz,

Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun.Dpatatesleri ekleyip biraz da patateslerle birlikte kavurun.Sıcak su ilave edip patatesler iyice haşlananırken terbiyesini hazırlamaya başlayınTterbiye için yoğurt ve unu bir kapta karıştırın ,sarımsağını ezip ilave edin.yarım bardak sıcak suyla sulandırın.Haşlanmış olan patatesleri robotla krema kıvamında ezin. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin.Kaynayıncaya kadar karıştırın.Suyunu ,tuzunu ayarlayıp ,1-2 dal ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Biberli kıtır ekmekli bir sunumla lezzetine lezzet katın.
Afiyet olsun

6 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Çorba bizim evinde vazgeçilmezlerindendir. Sevgiyle kal.

yıldız dedi ki...

nefis nefis,ellerine sağlık mis gibi görünüyor.becerikli arkadaşım yine güzel şeyler yapmış.sana iyi akşamlar dilerim.

sümeyye dedi ki...

patatesi hiç böyle denemedim.zaferin çok seveceğine inanıyorum.en kısa zamanda yapacağım.ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

canım nihancım, sana uğrayamadım, kusura bakma, blogları bu aralar pek dolaşamıyorum, ama gönlümdesin canım kardeşim, çorban harika, sıcacık bir tabak alıp kaçtım...sevgiler

kalinka dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor. patates çorbası yapmıyordum sayende oğrenmiş oldum bundan sonra yemek arşifimdedir.

dantel81 dedi ki...

canım ellerine sağlık bu şekilde bir çorba hiç denememiştim ama görüntü güzel eminim tadıda öyledir sevgiler