Kuru Patlıcan Dolması

Bu günlerden köyden gelenleri değerlendiriyorum sık sık.ve sizlerle paylaşıyorum hepinizin bildiği tarifleri.Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıymış ufak tefek farklılıklar olabilir tabi.
malzemeler
20 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım y.kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
2 çay bardağı zeytinyağı
maydanoz
nane
1 domates
karabiber tuz ve istenilen baharatlar
patlıcanları bir tencerede suyunu bir kaç defa değiştirerek yumuşayana dek sıcak suda haşlayın.
İçi için soğanı ,domatesi,maydanozu doğrayın ,yıkanmış pirinç,salça tuz ,baharatlar ve yağ ekleyin.dolmaları doldurup geniş bir tencereye dizin.dolmaları geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edin.salçalı da olabilir.önce orta sonra kısık ateşte pişirin.
AFİYET OLSUN

5 yorum:

kalinka dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS OLMUŞ BENDE ÇOK SEVERİM.KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRMENİ DİLİYORUM.

sümeyye dedi ki...

valla bugün yemek yapacak halim yok hastayım biraz canım. olsa da yesek:) şaka bir yana ellerine sağlık.eminim tadı da göründüğü gibi güzeldir.

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Kış bitmeden kuruları bitirmekte fayda var.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

canım nihancım , ellerine sağlık, bayılırım bu dolmaya, süper olmuş, alttaki bahar ağacınıda kıskanmadım desem yalan olur, hele bugün Ankara'da resmen mart kapıdan baktırır havası vardı, kulaklarımız dondu soğuktan, doğalgaza para dayanmıyor, kazma kürek de yokki yaksak, eh artık o ağacın altında benim için de şöyle bir oh çek , Ankara'ya üfle çabuk gelsin bahar:)) sevgilerimle, hayırlı cumalar

kalinka dedi ki...

Musluman selamlaşırken en azindan esselamu aleykum demelidir, Selam degil. Cunki, Selam Allahin isimlerinden biri. Birisine Allah diyemedigimiz gibi Selam da diyemeyiz. HAYIRLI CUMALAR