Kayınvalidemin kendi bahçesinde yetiştirip kuruttuğu bamyaları kullandım.Ben çok severken ,eşiminde hiç sevmediği bu bamyayı ,hatırım için yediği için hem sevindim ,hem de ona başka bir yemek yapsaydım diye hayıflandım.Sevenler için tarife geçelim.Bu arada fotoğraf makinem ömrünün sonuna yaklaşıyor galiba.Fotoğraf kalitesi çok kötü olmaya başladı.
Malzemeler
500 gr bamya
250 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça(domates-biber karıştırabilirsiniz)
1 adet havuç
1 adet domates
tuz karabiber yağ
Eti tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.
Bamyalara su ilave edip hafif yumuşayınca(Yaklaşık 5dk) suyunu süzüp.üzerine bol sulu limonun suyunu sıkın. Ayrı bir tencereye yağı alıp, soğanı kavurun, salçayı ilave edip onuda biraz kavurun.Havucun kabuğunu soyup küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.Kabuklarını soyup doğradığınız domatesi de ekleyin.Haşlanmış eti ve bamyayı da ilave edip tuzunu baharatını ve su miktarını da ayarlayın.Bamyalar pişince yemek servise hazırdır.
afiyet olsun
7 yorum:
kuru bamya bence tazesinden güzel oluyor ellerine sağlık canım.nohut da pek yakışır doğrusu.eminim tadı da güzeldir ellerine sağlık.
ya ben fotoğrafta nohut da var zannetmiştim kusura bakma.ben nohut da koyunca şartlandım galiba.bugün çok dalgınım biliyorsun.nerdeyse adımı unutacağım:)
haklısın canım.nohutlu yapılır aslında ama evde nohut kalmamıştı ondan böyle oldu.
haklısın canım.nohutlu yapılır aslında ama evde nohut kalmamıştı ondan böyle oldu.
haklısın canım.nohutlu yapılır aslında ama evde nohut kalmamıştı ondan böyle oldu.
Canım,
ellerine sağlık. Bayılırım bamyaya.
Sevgiyle kal.
canım Nihancım nefis olmuş, çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, güzel bir hafta dilerim,
Yorum Gönder