Tarifimi sevgili gülayce'nin etkinliğine gönderiyorum.Davetinden dolayı teşekkürediyorum.Bende etkinliğe patlıcanlı börekle katılıyorum.
10 adet milföy yaprağı
1 orta boy soğan
2-3 adet patlıcan
yarım yemek kaşığı domates salçası
tuz ,karabiber
sıvıyağ
üzeri için
1 adet yumurtanın sarısı
2-3 damla yağ
susam
Yine buzdolabımdaki yazlık yemeklerden faydalandım.Ama tarifin yazıyorum.
patlıcanları küçük küçük doğrayın.Tercihen teflon tavada, az yağda kızartın.Soğanı da ufak ufak doğrayın.Tepsiye patlıcanları soğanları alıp üzerine salçayı yaklaşık bir bardak suyla sulandırıp ilave edin,tuzunu ve baharatlarını ekleyin.Tepsiye döşenmiş patlıcanların üzerine gezdirin.200 derecede fırında 30 dk kadar pişirin.
Milföy yapraklarını tezgahın üzerine serip sarılabilecek yumuşaklığa gelince hazırladığımız patlıcanlı içten 1 kaşık koyup, milföyü muska şeklinde kapatın .Kenarları hafifçe bastırarak kapatın.Bütün milföy yapraklarına aynı işlemi uygulayıp yağlanmş tepsiye dizin.Yumurta sarısına 2-3 damla yağ ilave edip fırçayla böreklerin üzerine sürün.susamla süsleyip fırına verin.üzeri kızarına dek pişirin.Afiyet olsun
6 yorum:
İlk defa duydum patlıcanlı böreği ama eminimki çok lezetlidir.ellerine sağlık.sana hayırlı cumalar ve şimdiden iyi haftasonu diliyorum.
patlıcan böreği bizim evinde favorisidir.ama milföyle denemedim hiç.genelde kendim açmaya çalışıyorum.ama çok güzel oluyor böreği patlıcanın.ellerine sağlık..hayırlı cumalar.
tarifin için teşekkürler arladaşım tekrar katılımlarını bekliyorum hayırlı cumalar
Patlıcanın her türlüsünü çok severim, böregini hiç yemedim eminim tadı nefisdir ellerinize saglık sevgilerimle.
tadını çok merak ettim canım patlıcanlı milföy yemedim hiç.eminim güzel olduğuna patlıcanı seven biri olarak.
tadını çok merak ettim canım patlıcanlı milföy yemedim hiç.eminim güzel olduğuna patlıcanı seven biri olarak.
Yorum Gönder