Nohut yemeği hemen hemen her evde yapılan ve sevilen bir yemektir ,Bizim evde olduğu gibi.Bir çoğunuz gibi ben de dondurucu da herzaman haşlanmış nohut bulundurmaya çalışırım.bu güzel bilgiyi de arkadaşım sarıgül'den öğrendim.Pilav için veya herhangibir yemek için çıkarıp kullanmak pratik oluyor.sadece nohut değil de fasülye , dövme v.s dolapta hazır bulundurmak hem zaman kazandırıyor hem de aniden gelen misafirlere ikram için de yardımcı bence.herkes bilir bu yemeği ama bir de şeker tadında dinleyelim.
malzemeler
2 su bardağı haşlanmış nohut
yarım kg kuşbaşı et
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 büyük boy soğan
1.5 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,pulbiber
Önce eti tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakın.etin üzerinde oluşan köpüğü aldıktan sonra kapağını kapatıp ,et yumuşayana kadar haşlayın. Derin bir tencereye yağı alıp ısınınca minik minik doğradığınız soğanları ilave edin. soğan pembeleşmeye yakın salçayı ekleyin.salçanın çiğ kokusu geçsin diye 1-2 dk kavurun.baharatlarını da ilave edin.Sonrada nohut ve haşlanan eti suyuyla beraber tencereye ilave edin.Suyu az gelirse kaynamış suyla kıvamını ayarlayın.son olarak tuz ayarını da yaptıktan sonra bir taşım kaynatın.etli nohut yemeği servise hazırdır.Afiyet olsun.
1 yorum:
valla şeker tadında olunca her yemek güzelleşiyor.ellerine sağlık.
Yorum Gönder