Mantarlı Et Sote


Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr kültür mantarı
100 gr margarin,
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan,
2 adet yeşilbiber
1 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
karabiber tuz. Hazırlanışı Etler sotelik doğranır. Derin bir tavaya etler ve yağ konur. Orta ateşte etler suyunu bırakıp çekene dek pişirilir. Suyunu çeken etlere ince şekilde doğranmış kuru soğan ve sarımsak eklenir. mantarlar da doğranıp etlerle beraber sotelenir. Yeşilbiber ve domatesler de ince şekilde doğranarak soteye eklenir. Ben maydanoz kullandım biber olmadığından renk katsın istedim.Etler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz ve karabiber de eklenir.
afiyet olsun

2 yorum:

yıldız dedi ki...

nihan eline sağlık,güzel gözüküyor ama işte ben hiç mantar yemem ama sen güzel yapmışsın.bu arada bende pazar günü nasipse tavuk sote yayınlıyacağım,geçen yapmıştık resimlemiştim bakalım beğencekmisin.sana iyi haftasonu dileirm şimdiden.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.