elma reçeli (kazasız belasız)







Selam dostlar......Kazasız belasız bir reçel yaptım.sağolsun komşum köyden elma getirmişti.Okadar çoktuki ne yapsak bitiremeyiz bu elmaları dedim ve en iyisi ben bunlarla bir güzel reçel yapayım dedim.Kazasız belasız dememin sebebi de daha önceki reçel deneyimimde az daha ev küle dönecekti.Ozaman öğrenciydik yine bir arkadaş bize çok fazla elma getirmişti ama herkes tatile gidiyordu evde sadece iki kişi kalmıştık , evlerimiz uzak olduğu için biz gitmedik.Ben de reçel yapayım dedim önce deneme amaçlı çok az yaptım ,çok güzel olursa hepsini yaparrım dedim.Güzel oldu sahiden.Reçeli ocağa koydum sabah saatlerinde sonra ocakta pişen reçelin varlığını unutup arkadaşımla gezmeye çıktık başka arkadaşlarrın evine gittik neyse akşam eve dönerken tatlıcının önünden geçerken canım tatlı çekti dememle reçel aklıma geldi.Eyvah ev yanıyor dedim yoldakiler bana baktı , etrafa baktı yanan bir ev göremediler.Biz koşa koşa eve vardıkki evin içinde göz gözü görmüyor.Tencere bile erimiş ama etrafa ateş sıçraramış Allhın bir hikmeti.O gece sğuk bir kış gecesi olmasına rağmen bütün camlar açık uyuduk ve ben bir hafta boyunca temizlik yaptım.parmaklarım aşındı, o isleri heryerden çıkarmak için.ama olsun verilmiş sadakamız varmış dedik.neyse canınızı daha fazla sıkmadan reçel tarifime geçelim.




ELMA REÇELİ



Malzeme: 1.500 gr elma



1.500 gr şeker



1 limon suyu



ölçüler böyle ama ben daha fazla elma için miktarları artırdım.rengi içinde vişne suyu kattım.



Yapılışı: Elmaların hepsi istediğiniz boyda olmak üzere kabukları soyulup doğranır, bol suya atılır. Şeker ve su bir kapta kaynatılıp



elmaların suyu süzülüp kaynayan şuruba atılır. Elmalar yumuşak bir hal almca kıvamına bakılır. Kıvamı olmuşsa limonsuyu konarak ateşten alınır.



elmaların birazıylada komposto(hoşaf) yaptım........







6 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk reçel deneyimindeki talihsizlik için üzgünüm.insanın başına geliyor böyle şeyler...bende ocakta yağı unutup çalan telefona bakmıştım..eee bi de uzun konuşunca döndüğümde tencereyi alevlenmiş bir vaziyette bulmuştum...
neyse canım sana ellerine sağlık diyorum...afiyetle yiyin inşallah...
yersofrası-özlem

yıldız dedi ki...

merhaba nihan,bende bu yaz ilk defa çilek reçeli yapmıştım bayada güzel lmuştu,zevkli oluyor reçel yapmak,eminki senikide güzel olmuştur.sana hayırlı cumalar dilerim.

dantel81 dedi ki...

ellerine sağlık canım Allah ağız tadı ile yedirmek nasip etsin inş.hayırlı akşamlar sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hayırlı geceler canım.Allah esirgemiş gerçekten.Reçeli afiyetle yersiniz inş.Tekrar görüşmek dileğiyle sevgi ve selamlar.

Çeyiz Hazırlıkları dedi ki...

Canım ziyaretine gelmeyi ben de çok istiyorum ama bu aralar benim nete girme fırsatı bulmam çok zor oluyor o nedenle sana da ziyarete gelemiyorum şimdilik tabi kusuruma bakma lütfen. Canım en kısa zamanda tekrar gelicem senide hep beklerim. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

merhaba..elma reçelinın bu kadar güzel bir görüntüsü olacağını tahmın edemezdim.ellerinize sağlık.kazasız reçellere inşallah.sevgiler.