beşamel soslu, tavuklu börek



malzemeler:
3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but) tuz karabiber 1,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 yufka su zeytinyağı
hazırlanması:
tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. ılık olunca sosu tavuk etleriyle karıştırın. yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün. diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun. geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. böreğin ucuna fırçayla su ve zeytinyağı sürün. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. börekleri yağlanmış tepsiye dizin. önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.