zeytinyağlı,narekşili sarma

Daha dalından yeni koparıldı bu yapraklar.komşum getirdi yaprakları sağolsun.bende hemen yaptım.
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 orta boy domates
2 soğan
1.5 yemek domates salçası
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
kuru nane, karabiber, pul biber, tuz...
Zeytinyağı
Yapılışı
Pirinci, tuzlu ve sıcak suda, yarım saat öncesinden ıslayın.
ince kıyılmış soğana suyu süzülen pirinçleri de ekleyin. 1.5 yemek kaşığı domates salçası ekleyin.
kuru nane, bol miktarda karabiber ekleyin. Pul biberi de unutmayın. isterseniz biber salçası da biraz koyabilirsiniz.genellikle tercih ediliyor. Bir de 4-5 yemek kaşığı kadar nar ekşisini ekleyin. ,
Sarılan dolmaları pişirmeye gelince; dik bir şekilde tencereye yerleştirirseniz şekilleri dağılmaz.suyu arzunuza göre ayarlayın kimileri daha kuru az pişmiş,kimiler daha sulu yumuşak sever benim gibi.ben dolmalardan bir parmak eksik olacak şekilde ayarlıyorum.pişirmeye başlarken, tenceredeki dolmaların yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. İlk önce harlı ateşte pişirin. Kaynayınca altını kısın, kısık ateşte ağır ağır pişirin. İnmeden 10 dk. kadar önce yarım çay bardağı zeytinyağı daha gezdirin. afiyet olsun

3 yorum:

yıldız dedi ki...

Bayılırım zeytinyağlı dolmaya.eline sağlık.

Adsız dedi ki...

canım harika olmuş ellerine sağlık şimdi olsada yesem ohh mis gibi canım çekti valla:))

Sevil Şahin dedi ki...

Merhabalar arkadaşım porselen demlik ailesi olaraktan sanalda yapmış oldugumuz etkinliği biraz dahada geliştirerek dergi basmaya karar verdik ve sizlerden de dergimizde hangi tarif yada sitenizde bulunan tüm tarifler ile isimleriniz ile yer almak ister iseniz bizimle irtibata gecmenizi rica ediyorum .Bugüne kadar etkinlikte yer almış olan arkadaşlar sizlerde hangi tarifleriniz yayınlansın yada yayınlanmasın diyorsanız lütfen bize porselendemlikdergi@hotmail.com adresine mail atınız isim ve site adınızı yazmayı unutmayınız. http://birdemliksohbet.blogspot.com hayırlı geceler iyi tatiller