pembiş renkli rus salatası











malzemeler

2 orta boy havuç

2 orta boy patates

1 su bardağı bezelye

250 gr kadar kornişon turşu salatalık

yarım kırmızı lahana

zeytin yağı veya sıvıyağ

5 yemek kaşığı mayonez

bir çorba kasesi yoğurt

tuz



yapılışı

havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp,bezelyeleri de ekleyip suda haşlıyoruz.diğer yanda turşu ve lahanaları doğruyoruz.ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştırıp özleştiriyoruz.haşlanan malzemelere turşu ,lahana ,yağ,tuzu da ekleyip yoğut -mayonez sosuyla buluşturduktan sonra salatamız servise hazırdır. AFİYET OLSUN

1 yorum:

Çeyiz Hazırlıkları dedi ki...

Bende ne zamandır bu tarifi çok merak ediyordum. Sayende öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Ayrıca da güzelde görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler…