malzemeler
2 büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 pakaet bisküvü(petibör)
hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
yarım paket margarin
1 p.vanilya
yapılışı
havuçları rendeleyip su ve şeker ekleyip tencerede kaynatıyoruz.havuçlar iyice yumuşayınca bisküvileri kırıp ilave ediyoruz.sonra margarin ve vanilyayı da ekleyip margarin de eriyince ocaktan alıyoruz.cevizleri karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.el yakmayacak şekilde soğuyan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz veya istediğimiz şekli verebiliriz.havuç toplarını hindistan cevizlerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder