havuç cezerye



malzemeler


2 büyük boy havuç


1 su bardağı toz şeker


1 su bardağı su


1 pakaet bisküvü(petibör)


hindistan cevizi


1 çay bardağı dövülmüş ceviz


yarım paket margarin


1 p.vanilya






yapılışı


havuçları rendeleyip su ve şeker ekleyip tencerede kaynatıyoruz.havuçlar iyice yumuşayınca bisküvileri kırıp ilave ediyoruz.sonra margarin ve vanilyayı da ekleyip margarin de eriyince ocaktan alıyoruz.cevizleri karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.el yakmayacak şekilde soğuyan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz veya istediğimiz şekli verebiliriz.havuç toplarını hindistan cevizlerine bulayıp servis tabağına alıyoruz.

afiyet olsun

Hiç yorum yok: