Pratik bilgiler

merhabalar....bu uzak memlekette blog'um bana arkadaşlık ediyor.yeni arkadaşlar kazandırıyor.yeni bilgiler güzellikler öğretiyor.eskiden bilgisayarla hiç aram yoktu.hem çalışıyordum.çevrem çok genişti.fırsatım olmuyordu.bu sene evde oturmak varmış kısmetimde.bu sayede blog arkadaşlarıyla karşılaştım.daha geniş çapta paylaşmayı öğrendim.yani herşeyde varmış bir hayır.yada her şerde varmış bir hayır.

LİMON-sert ise kullanmadan önce sıcak suya batırmak daha sulu yapıcaktır.
kullanmış olduğunuz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız mutfakta çok güzel bir temizleyici olarak tekrar işinize yarayacaktır.birde küflü limon karıncalarıda oortamdan uzaklaştırır.cam tencerelerin kapaklarının buharlaşmaması için limon kabuğuyla silebiliriz
BİSKÜVİ_açıkta kalıpta bayatlayan bisküvileri fırında ısıtarak eski tazeliğini kazandırabilirsiniz
SALÇA_kullandığımız salçaların küflenmemesi için üst kısmına zeytin yağı ilave ederek ve yağlanmış kaşıkla sürekli alarak uzun süre bozulmalarını engelleriz.
DOMATES_Kabuklarını daha kolay soymak için bıçağın sırtıyla sürtüldükten sonra soyabiliriz.veya sıcak suda 2 dk bekletebiliriz.veya domatese çatal batırıp ateşin üstünde 1 dk tutarsak kabuğu şişerek çok rahat soyulacaktır.
PATLICAN_acısını almak için tuzlu suda bekletebiliriz.
TUZ_yemeğin tuzu fazla kaçınca ,içinebirkaç dilim patates atarsak fazla tuzu çekecektir.tuzluğun içine birkaç pirinç tanesi koymak nemlenip topaklanmasını önleyecektir
PASTA_daha gevrek olması içine bir tutam tuz katabiliriz.
MANTAR_mantar pişirirken tencerenin kapağını açık tutmak hem karamayı önleyecektir hem mantarın suyunu bırakmasını önleyecektir.
ZEYTİN_yağ ,limon ve baharatlarla sunmak daha lezzetli olacaktır.
ET_limon suyuyla pişirmek daha lezzetli yapacaktır hem de daha çabuk pişirecektir.
PİLAV_ısıtırken yapışmaması ve tana tane kalabilmesi için ,pilav tenceresini, kayanayan su tenceresinin üzerine koyup kaynatabiliriz.
SÜT_sütün tenceeye yapışmaması için kaynatmadan önce tencereyi soğuk suyla çalkalayabiliriz

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar,bunlar ne güzel fikirler böyle,salçanın üstüne bizde zeytinyağı dökeriz,ama limonla yapılan şeyler çok ilgimi çekti,teşekkür ederim pzylaştığın için.

halime dedi ki...

sevgili yıldız ben teşekkürederim yorumun için.bende hergün ziyaretçin oluyorum.bakalım blog arkadaşım bugün yazmış mı diye

الراجية عفو ربها dedi ki...

afiyat olsun

الراجية عفو ربها dedi ki...

Asalamu Alykum
Nihan canim cok tesekkurlar evet benim Arapca cok cuzel cunku ben (MISIRSDAN ) ben (Misirliyim )

Özlem Ceylan dedi ki...

Merhaba canim ziyaretin icin tesekkurler,ellerine saglik cok guzel el islerin var.Patatesli icli kofteyi deneyip begenmene sevindim sevgiler..
zehra50.blogcu.com