Tarifimi (51.p.d.ç.s.etkinliği)sahibi japoncekirdeği arkadaşımıza gönderiyorum. kendisine kolaylıklar diliyorum
Ispanağı sevmeme rağmen gözlemesini, böreğini çok severim.Daha doğrusu biraz yapılışına bağlı değişiyor seçiciliğim.Şunu asla yemem, dediğim olmaz, çünkü bir gün asla yemem dediğimi de yediren bir tarif mutlaka vardır.Ve ben o tariflerin çoğunu bu güzel blog ortamından öğreniyorum.
malzemeler
4 su bardağı un
yaklaşık 1.5-2 su bardağı ılık su
tuz
1 çorba kaşığı kuru maya
iç malzemesiiçin
1 baş soğan
yarım kg ıspanak
sıvıyağ
pulbiber
tuz
üzerine sürmek için tereyağı
Unu karıştırma kabına alıp tuzu ekleyin,ortasını havuz şeklinde açın.Mayayı açtığınız havuzda suyla eriterek yavaş yakaş unla yoğurun.Yoğrulmuş hamuru yarım saat dinlendirin.Bu arada iç malzemesini hazırlayın.Ispanağı yıkayıp doğradıktan sonra suyunu süzmesini beklerken ,soğanı yemeklik doğrayın.2-3 kaşık yağda soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Ispanakları ilave edin . Fazla kavurmadan tuzunu ve isterseniz baharıtını da ekledikten sonra ocaktan alın.hamurdan küçük parçlar alıp bezeleri hazırlayın.tabak büyüklüğünde açtıktan sonra yufkanın yarısına iç malzemeden döşeyin.kapattıktan sonra teflon tavada arkalı önlü pişirin.Sıcakkken tereyağı sürün.afiyet olsun
10 yorum:
Bunun peynirlisini çok severim bu da güzel görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
Bunun peynirlisini çok severim bu da güzel görünüyor ellerine sağlık.
Sevgiler...
CANIM ELLERİNE SAGLIK AFİYET OLSUN ..
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, sağlıkla sevgiyle kalınız.
Canım bende çok severim ellerine sağlık...
Bende senin gibi ıspanağın yemeğini pek sevmiyorum.Ama gözlemesine bayılırım.Hatta bizim oralarda bollimon sıkıp yerler.yanınada turp...ellerine sağlık
Canim blogumda senin icin bir cicegim var alirsan sevinirim sevgiler
tarifiniz yayımlanmıştır. ellerinize ve emeğinize sağlık. tekrar beklerim :))
sevgiler
ebru :)
canım benim.ellerine sağlık sevgiler selamlar
bugün bunun kokusunu aldım. sohbetteydim o kadar canım çektiki anlatamam.ellerine sağlık.
Yorum Gönder