Bu sıralar uğrayamadım hiçkimselere,güncelleyemedim blogu da.Sebebini tam olarak bilmiyorum.Geçen zaman içinde farklı yemekler yapmadım değil ama resimlemek kısmet olmadı.Neyse bu can sıkıcı konuşmadan sonra domatesi eksik Ali Paşa Pilavına dönelim.Lezzeti ve sunumuyla sofralarımızı süsleyen bir tarif.
malzemeler
250gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 adet domates(ben kullanmadım,kalmamış)
2 kase pirinç
sıvıyağ
sıcak su
tuz,baharat
Pirinci yarım saat ılık suda bekletin.Sonra güzelce yıkayıp, iyice süzün.Sıvıyağı tencereye alıp ısıtın ,pirinçleri tahta kaşıkla karıştırarak iyice kavurun.Sıcak suyunu , tuzunu ilave edip altını kısın.Pilav demlenirken kıymanın içine soğanı rendeleyin veya epey ufak doğrayın.Karabiber ve pulbiber,tuz ekleyip cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayın.Una bulayıp yağda kızartın.En son kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ilave edip.Hafif soteleyin.Kıyılmış maydanosla karıştırıp pilavla servis edin.Afiyet olsun.
6 yorum:
Canim ellerine saglik nefis bir tat .Harika sunum emegine ellerine saglik canim öptüm.
Canım,
ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.
canım merhabalar,nasılsın,epeydir görüşememiştik,son eklediğin yemekler çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerle
nurdanın mutfağı
plavın her ceşidini cok severim ellerine sağlık. eminim süper olmuştur:D
hayırlı akşamlar
Canım ellerine emegine saglık,pilav nefis , sunum harika görünüyor. mutlu ve huzurlu hafta sonu diliyorum. sevgiler.
ellerine sağlık canım. nefis görünüyor. şimdiden iyi haftalar, sevgiler..
Yorum Gönder