Bu tarifi sevgili arkadaşım Sibelin tavsiyesiyle yaptım.Tok tutan bir özelliği olduğu için lohusa döneminde,sahurlarda yapılırmış.Sibel eşimin hemşehrisi olur.Ben de eşim beğenir diye yaptım ama o sevmezmiş meğer .ama ben sevdim ,
Pestil
Yumurta
Tereyağ
Pestilleri doğrayıp ıslatın sonrada tavaya tereyağı koyup,tereyağ eridikten sonra pestilleri ekleyin biraz yağda çevirin ve yumurtaları kırın.
11 yorum:
ya canım pestil tatlı değilmi yumurtyla nasıl olur acaba çok merak ettim.bu arada sibel bursalı değilmiydi.
Canım pestil dediğin bu kayısı ezmesimi oluyor???
Canım selamlar,ziyaretin için teşekkürler.Tanıştığımıza çok sevindim,tekrar tekrar görüşmek dileğiyle :)
Hatay'a kucak dolusu sevgiler
çok güzel bir tarif.bizim memlekette de çok sık yapılan bir tarif.elinize sağlık
Bende duydum ama hiç yapmadım. Tadınıda merak ediyorum. Bütün tatlara açığımdır ben.
Sevgiler.
Çok değişik bir tarif,ilgimi çekti..ellerine sağlık.hoş geldin bu arada:))sevgiler..
Bu tarifi ilk kez duyuyorum. Görüntüsü çok güzel. Lohusalık dönemim geçti ama, yapıp tadına bakmak istiyorum. Ellerine sağlık.
Bu arada, bebek iyi.. teşekkür ederim. yaramazlıkla ve büyümekle meşgul... :))
Pestil benim bildiğim tatlı birşey,kuruyemişçilerde satılıyor.Sanırım yanılmıyorum değil mi? Tatlı ile tuzluyu karıştırıp yemeyi severim,bu tarifi de severim gibime geliyor,ellerinize sağlık..
çok farklı bir lezzet ama denemek lazım,bereketli iftarlar,sevgiler
pestilli yumurtayı ilk defa duydum.. Ellerine sağlık :)
pestil ne ben hala anlamadım :(
Yorum Gönder