sacın üzerinde yapılan gibi olmasa da güzel odu gözlemeler.elimden geldiği kadar ince açmaya çalıştım.ne kadar ince olursa okadar makbuldur.
malzemeler
hamuru için
4 su bardağı un
2 çay kaşığı kuru maya yada 25 gr yaşmaya
tuz yeteri kadar su
iç harcı için
4 adet patates
250 gr kıyma
1 baş soğan
varsa yeşil biber
maydanoz
Önce hamuru yoğurun.Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın.Unu derin bir kaba eleyip ortasını açın su ilavesiyle birlikte mayayı eritin.Yavaş yavaş unla birlikte yoğurun.aaa bak yazarken de unuttum, benim gibi tuzu unutup geç katmayın.Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bezle örtün.Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.Soğanı doğrayın.Tencereye biraz yağ koyup soğanları kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyin patatesleri soyup rendeleyin kıymalar renk değiştirince, onuda katıp kavurun.Baharat ve tuz ilavesinden sonra doğradığınız maydanozu ekleyin karış tırıp soğumaya bırakın.
Bu arada mayalana hamurları ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.Merdaneyle bezeleri teker teker olabildiğince ince açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemesini koyup üzerini katlayarak kapatın.Benim gibi sacınız yoksa teflon tavada iki taraflı pişirin.(tavaya yağ ilave etmeyin kendi içyağı yeter de artar bile.)afiyet olsun
malzemeler
hamuru için
4 su bardağı un
2 çay kaşığı kuru maya yada 25 gr yaşmaya
tuz yeteri kadar su
iç harcı için
4 adet patates
250 gr kıyma
1 baş soğan
varsa yeşil biber
maydanoz
Önce hamuru yoğurun.Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayın.Unu derin bir kaba eleyip ortasını açın su ilavesiyle birlikte mayayı eritin.Yavaş yavaş unla birlikte yoğurun.aaa bak yazarken de unuttum, benim gibi tuzu unutup geç katmayın.Yoğrulan hamurun üzerine nemli bir bezle örtün.Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.Soğanı doğrayın.Tencereye biraz yağ koyup soğanları kavurmaya başlayın. Kıymayı ekleyin patatesleri soyup rendeleyin kıymalar renk değiştirince, onuda katıp kavurun.Baharat ve tuz ilavesinden sonra doğradığınız maydanozu ekleyin karış tırıp soğumaya bırakın.
Bu arada mayalana hamurları ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.Merdaneyle bezeleri teker teker olabildiğince ince açın. Açılan hamurun yarısına iç malzemesini koyup üzerini katlayarak kapatın.Benim gibi sacınız yoksa teflon tavada iki taraflı pişirin.(tavaya yağ ilave etmeyin kendi içyağı yeter de artar bile.)afiyet olsun
11 yorum:
oy oy mis gibi kokular geliyor, canım ben birtanesini alıyım,ellerine saglık çok nefis görünüyor, eminim tadıda nefistir.
bayılırım gözlenmeye,ellerine sağlık nar gibide kızarmış:)
çok güzel görünüyor canım
ellerine sağlık
canım istemedi dersem yalan olur
Hımm ellerine sağlık canım ya...
Ben birini aldım arama:)
çok güzel görünüyor canım,sanki kokusu bile geldi:)ellerine sağık.hayırlı akşamlar sevgiler
Söyle bir baktimda bloga ne leziz seyler var yaa gece gece gezilmemesi gereken bloglardan, insan fena acikiyor :)
blogunda eskı ekledıklerını gezdım gezdım yoruldum yemeden gitmem biyere ince kalın farketmez canım kokusu geldı burnuma ohhh
günaydınnn...bol güneşli bir haziran sabahından sevgiler getirdim.bu güzel bazlamalardan alabilirim değilmi?
nefis olmuş eline sağlık
COK SEVERIM GOZLEMEYI.. YANINA DA AYRAN OHH... GUZEL BIR HAFTA SONU DILIYORUM MEDINEM
MERHABALAR;
İNANIRMISINIZ, GEÇEN PAZAR GÜNÜ BENİM GÖZLEME KRİZİM TUTU, EŞİMLE TAA ÇAMLICA TEPESİNE GİTTİK, GÖZLEME YEMEYE, AMA NERDE O ESKİ GÖZLEMELERİN, TADI KALMAMIŞ ARTIK, EVDE KENDİM YAPICAM, NE KADAR SACIN ÜZERİNDE YAPILDIĞI GİBİ OLMASADA, ANİ KRİZLERİ DİNDİRİR:)
ELLERİNİZE SAĞLIK, ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR, SEVGİLER....
Yorum Gönder