PATATESLİ BÖREK yapması kolay yufkalı böreklerden ,biz seviyoruz.
MALZEMELER
6 adet yufka
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
5 adet patates
1 adet soğan
tuz,kırmızı biber,nane
susam,çörek otu
YAPILIŞI:
Soğanı biraz sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun, ben patatesleri soyup,doğrayıp az suda haşlıyorum daha çabuk oluyor (hem zamandan hem de tüpten tasarruf oluyor)haşlanmış olanpatatesleri soğanların içine atın,tuzunu ve baharatlarınıda atıktan sonra biraz daha kavurmaya devam edin.
Yufkanın birini tezgahın üzerine serin. Yumurtaları çırpın, yoğurdu,sütü, ve sıvı yağı ekleyin iyice karıştırın.Yoğurtlu karışımdan bir iki kaşık dökün ve fırça yardımıyla her tarafa eşit miktarda yayın.sigara böreğindeki gibi 4 veya 6 eşit parçaya bölün.Hazırlamış olduğumuz patatesli harçımızdan 1 kaşık kadar yufkamızın üzerine koyup geniş kısmından başlayarak rulo gibi katlıyoruz.
Diğer bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayarak yapıyoruz.
Üzerine yoğurtlu harcımızdan (ya da yumurta sarısı) sürüp,susam ve çörek otu ekleyip 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. afiyet olsun
1 yorum:
CANIM ELLERİNE SAĞLIK
BÖREK NEFİS GÖRÜNÜYOR.Bende çok severim sık sık yaparım hatta daha yeni bitti:)
sevgiyle kal
mutlu pazarlar
Yorum Gönder