Malzemeler:
*1 paket etimek
*2bardak toz şeker
*2 bardak su
Muhallebisi için
*6yemek kaşığı şeker
*8 yemek kaşığı irmik
*1 kg süt
*vanilya
Üzeri için:
*yarım kg süt
*yarım kg süt
*3 yemek kaşığı un
*yarım paket kakao
*4 yemek kaşığı şeker
*Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
HAZIRLANIŞI:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada Karemelize edilir. üzerine kalan şeker 2 su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Şekerli su dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damla sakızı ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Hazır çikolata sos, kendi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Hindistan cevizi ve cevizle süslenir.Tatlı soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
4 yorum:
GÜNAYDIN CANIM GÜZEL YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SENİNDE ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVİLEN BİR TATLI BİZİM EVDE KOCAMAN SEVGİLER CANIM.
Merhaba canım.Tatlı süper görünüyor.Bende çok severim etimekli tatlıyı ve ara sıra yaparım.Sevgiler
sen bu ara baya döktürüyorsun eline sağlık.sana iyi günler dilerim.
canım Nihancım, tatlın harika olmuş.herbirini farklı yerlerde yapmıştım ama üçünü biraraya getiren bu tatlıyı hiç yemedim.eminim çok güzel olmuştur.elelrine sağlık kardeşim.iyi akşamlar dilerim.çok öptüm..
Yorum Gönder