PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 20 ETKİNLİĞİMİZDE EVSAHİBİ;http://mucizembenibul.blogcu.com/bende bezelyel, börekle etkinliğe katılıyorum.tarif bana ait.denemek isteyenlere kolay gelsin.
malzemeler
3su bardağı un ,1çay kaşığı kuru maya.yaş maya da kullanılabilir.tuz,yeteri kadar ılık su.
iç malzemesi için;yarım kg bezelye,1 büyük baş soğan,250 kg kıyma,sıvıyağ,tuz.
üzeri için bir kase yoğurt,yarım demet maydanoz.
yapılışı
un ,su ,maya ve tuzla hamur hazırlayın.hamur cıvık olmamalı.yufka açabilmek için.hamuru 1 saat bekletin mayalanması için.bezelyeleri küçük bir tencerede haşlayın.buarada iç malzemeyi hazırlayın.soğanı ince ince doğrayıp, yağda kavurun.soğan pembeleşince kıymayı ekleyin.haşlamış olduğunuz bezelyeleri de ekleyip bir iki dakika daha kavurun. soğumaya bıraktın.mayası gelen hamuru 5 bezeye ayırın bezeleri elinizle yuvarlayıp merdaneyle açın.servis tabağı büyüklüğünde açılan yufkanın üzerine malzemeden 3 kaşık koyup, yufkanın bütün kenarlarından tutup, büzün.kalan hamur kalırsa muska şeklinde küçük börekler de yapıp servisi daha güzelleştirebilirsiniz.hepsi bitince önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin.fırından çıkan börklerin üzerini yoğurt ve maydanosla süsleyin.bıçakla üzerini çapraz şeklinde kesip, sosu dökerseniz yoğurt çok farklı lezzet verecektiir.afiyet olsun
2 yorum:
selam canım
çok teşekkürler katılımın için
güzel tarifini aldım
görüşmek üzere
Ellerine sağlık nihancım,yine güzel bişey koymuşsun ortaya.
Yorum Gönder