malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
dilediğiniz miktarda pulbiber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
marul
hazırlanması:1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.alın. sulu mercimeğin üzerine ince bulguru ekleyip karıştırın. kabın üzerini kapatıp mercimekler şişene kadar . bu arada 2 baş kuru soğanı rendeleyip yada ince doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı sıvı yağ ile ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun.
derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu nuçekmesini sağlayabilirsiniz.fazla bekletmeden srvis yapılmalı yoksa köfteler kurur.harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.servis tabağına marul dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.afiyet olsun
1 yorum:
Hayırlı geceler,ellerinize sağlık arkadaşım,mercimek köftesini çok severiz ailece:)Bloğunuzda hoş şeyler var.Ellerinize,emeklerinize sağlık.Yeni başlayacak haftanızın güzelliklerle geçmesi ve tekrar görüşmek dileğiyle Allah'a emanet olun,sevgiler...
Yorum Gönder