Malzemeler:(6-8 Kişilik)
1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı salça
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
Tuz, Karabiber, nane,
sıcak su
Yapılışı:
Kabaklar dış yüzü sıyırın ve 2 yada 3'e bölüp oyup yıkayın
Pirinç bol suda yıkayın
Domatesi rendeleyip kabuklarını ayırın
Kıyma, pirinç, margarin, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave ederek karıştırın
Kabaklar doldurup tencereye dizin.
1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça özleştirilerek.bir tatlı kaşığı narekşisi de ekleyebilirsiniz.Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltın.Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edin.
Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun
1 yorum:
Of of of bayılırım kabak dolmasına da,yaprak sarmasına da.Muhteşem görüntüler vallahi,ellerinize sağlık kardeşim.Hayırlı,huzurlu,mutlu ve de bereketli günler dilerim,selametle kalın,ha unutmadan bir de Konya'dan sevgiler:)
Yorum Gönder