fırında hamsi


soframızda balığa daha çok yer vermeye karar verdik ve hamsiyle başladık.hamsinin kılçıklarından dolayı ben yemekte zorlansamda lezzetini severim.daha çok büyük  balıkları seviyorum.bir de ilk defa çupra balığı denedim ona da bayıldım ama resimleyemedim .bi dahaki sefere.
malzemeler
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet soğan
maydanoz
limon
tuz
sıvıyağ
balıklar temizlenip iyice yıkanır, tuzlanır ve tepsiye dizilir.üzerine piyaz doğranmış soğan domates,dilimleri serilr.maydanoz,üzerine sıvıyağ eklenir. 180 derecerde üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirirlir.afiyet olsun.

1 yorum:

kutsalsofra dedi ki...

sevgiler arkadasım,izleyiciler in arasındayım haberin olsun...