Sütlaç
Sütlacın kıvamı çok önemlidir.Kimi çok sulu olur ,kimi pilav gibi ,kimi pirinciyle özleşmez ama ben bu ölçüyü tuttum.Tarifi portakalağacı'ndan almıştım.
malzemeler
1 litre süt
5 su bardağı su
1.5 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı pirinç unu
2-2.5 su bardağı şeker
tarçın
pPrinci yıkayıp süzdükten sonra 5 bardak suya ilave edip derin bir tencerere ocağa alın.Pirinçler suyunu alınca sütü ilave edin.Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk suyla özleştirin.Kaynayan sütten de 2 kepçe alıp pirinç ununa ekleyin.Biraz ılısın.Sonra pirinç ununu da ilave ettikten sonra biraz karıştırarak pişirin.Şekerini de ilave edip 1-2 defa karıştırın.Bir taşımkaynattıktan sonra ocaktan alıp kaselere paylaştırın ,yaklaşık 9-10 kase çıkacaktır.Üzerlerine tarçın unutmayın.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ETİKETLER
- yemek tarifleri (35)
- yazı (23)
- tatlılar (18)
- börekler (11)
- kahvaltılıklar (11)
- salatalar (11)
- kekler (10)
- kurabiyeler (7)
- seyahat (7)
- yöresel lezzetler (7)
- sobe (6)
- özel günler (6)
- hamur işleri (5)
- ödüllerim (5)
- pilavlar (4)
- pratik bilgiler (4)
- sofralar (4)
- çorbalar (4)
- içecekler (3)
- balık yemekleri (2)
- kompostolar (1)
6 yorum:
hımmm ne güzel olmuş ellerine sağlık.
ÇOK SEVERİM SÜTLACI ELLERİNE SAĞLIK
canım her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.bende süt kaynadıktan sonra pirincini atar pişiririm.ellerine sağlık canım
kıvamı bir türlü tutturamadığım tatlılardan biri de sütlaç biliyorsun ki.bu tarifini de denicem canım en kısa zamanda eşimin dilinden kurtulmam lazım:)
çok leziz görünüyor ellerine sağlık,hayırlı günler dilerim
canım bugün yaptım sütlacı çok güzel oldu.ilk defa tuttu kıvamı sağol canım sayende güzel bir sütlaç yaptım bakalım beyfendi yeyince ne diyecek.beğeneceğine eminim sevgiler.
Yorum Gönder