YUFKALI BAYRAM PİLAVI


Tarif , ufak değişikliklerle Oktay Usta'nın kitabından alındı.Çok severek yaparım çünkü hiç artmıyor çok seviliyor.
not.Ben küçük borcamdan 2 tane kullandım kullandım.

Malzemeler
*1 adet yufka(tarifte hazır yufka vardı ben kendim açtım)(1 s.bardağı un,1 ç.kaşığı kuru maya,tuz ,su)
*2 s.bardağı pirinç
*250 gr kırmızı et
*1 adet kuru soğan
*2 tane küp şeker(kuş üzümü katacaksanız bence şeker katmayın)
*sıvıyağ veya margarin
*tuz
yeterince su
Önce etleri minik minik doğrayıp tencereye alıyoruz.üzerine yaklaşık olarak dört parmak çıkacak kadar soğuk su koyuyoruz.İsterseniz defne yaprağı koyabilirsiniz.hızlı pişirmrk içindüdüklü tencereye koyup kapağını kapatmadan bir taşım kaynatın.Üzerine çıkan köpüğü alıp etlerin pişmesine yakın tencerenin kapağını kapatın.
Pilav tenceresine yağı(ben tereyağ kullandım) koyup ince doğranmış soğanı 3 dk kadar kavururyoruz.Üzerine ılık yuzlu suda bekleyip yıkanıp, iyice süzülmüş pirinçleri alın.soğanla birlikte kavurun.Tuzunu ilave edin,pişmiş olan etleri suyuyla birlikte pilava aktarın.İsterseniz kuş üzümü ekleyin.Tahta kaşıkla yavaştan karıştırın eğer suyu az gelmişse kaynar su ilave ederek kıvamıı ayarlayın.Suyu tuzu kontrol ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.10-12 dk sonra ocağın altını kapattıktan sonra biraz dinlendirin.Daha sonra pilavı karıştırın.Derin bir borcam kabına yağ sürün.Yufkayı yayın,pilavı yufkanın içine aktarın.Kenarlarına taşan yufkayı içe doğru kapatın.Fırçayla yağ sürüp önceden ısıtılmış180 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca dikkatlice servis edeceğiniz tabağa alıp süsleyip sevis edin.
afiyet olsun

9 yorum:

makhina hobi dedi ki...

selamlar canım harika bir şey bu bizde de annem yapar bende çok severim görüntü muhteşem ellerine sağlık hayırlı pazarlar dilerim

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık canım
Pilavın sunumu harika görünüyor
sevgiyle kal

yıldız dedi ki...

ellerine sağlık,inan ilk defa görüyorum ben yufkalı pilavı.ama anem diyorki çok güzel olurmuş diye,senin sayende annemde heveslendi ve yapıcakmış.sana iyi pazarlar dilerim.

bulbulun yeri dedi ki...

Severim ben o yufkasını bile kendi açanı.
Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.Ben de Oktay ustanın yaptığı her şeye bayılıyorum.
Sevgiyle kal.

dantel81 dedi ki...

canım ellerine sağlık ,
süper bir şey olmuş bu

sarıgül dedi ki...

ellerine ve yüreğine sağlık çok güzel görünüyor.ben yufkasız pilavına bayılıyorum bunu yesem nolur bilmiyorum canım.

nazardeymesin07 dedi ki...

Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle tüm dostların yeni yılı kutlu olsun.

sevgipinari01 dedi ki...

S.a Nihancığım, çok güzel olmuştur eminim,okudum tarifini de.Ellerine sağlık.Tekrar görüşmek dileğiyle A.e.ol,sevgiler.

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!
Sevgiyle kal.