Pilav Üstü Et Sote

Kurban bayramımızı da acı tatlı geçirdik ve etli yemekler yapıp ta paylaşma zamanı geldi değil mi.Uzun süredir tarif yayınlamamıştım , şimdi inşallah yeniden devam ediyoruz kaldığımız yerden.Devrik bir cümle olmuş.(eşim Türk Dil Kurumu gibi uyarıyor ama ben seviyorum devrik cümleleri)
ET SOTE
Malzemeler
500 gr. Dana kuşbaşı
1 adet büyük soğan
3 adet domates
3 adet sivri yeşil biber
Tuz, karabiber, kekik
Önce etler iyice yıkayın ve süzülsün. Daha sonra tencereye etleri alın, yağsız bir şekilde etleri çevirin. Etler suyunu salacak ve tekrar çekecek, suyunu çekene dek orta ısıda pişirmeye devam edin arada karıştırın. Etler suyunu çekince zeytinyağını ve doğranmış soğanları ekleyin 2-3 dk.kavurun. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı sıcak su ekleyin, kapağı kapatıp ocağın altını kısıp etleri pişmeye bırakın. Arada bakın etlere Etler pişmeye yakın biberleri ekleyin biraz daha pişirip en son domatesleri ekleyin ve baharatlarını ekleyin.
Afiyet olsun

6 yorum:

yıldız dedi ki...

arkadaşım,ellerine sağlık.evet malum kurban bayramından sonra sürekli et yeniliyor.bende artık bıktım.inşallah iyisindir,kendine iyi bak.

sarıgül dedi ki...

ellerine sağlık canım eminim çok güzeldir tadı.görünüşü iştah açıyor.

makhina hobi dedi ki...

selamlar normalde pirinç pilavını çok sevmiyorum ama bu şekilde bayılıyorum ellerine sağlık,şimdidedn hayırlı cumalar dilerim

bulbulun yeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

dantel81 dedi ki...

selam canım ellerine sağlık bende yaparım bu şekilde ,tadı çok güzel oluyor, eminim senin yaptığında öyledir ,iyi akşamlar sevgiler...

nurdanın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Nihancım, çok güzel görünüyor.ben de devrik, uzun cümleler kullanıyorum ve imla hataları yapıyorum, benim de kızlar uyarıyor, hele büyük kız İngiliz dilinde okuyor, türkçesi de iyidirgelip gidip düzeltiyor, canım güzel bir tatil günü dilerim.sevgiler