Bayram Tatlısı - Kaymaklı Kadayıf Dolması



Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
200 gr çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için bol sıvıyağ
200 gr taze kaymakŞerbet için:
2.5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu



* Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.* Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.
* Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.* Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Kaymak eşliğinde servis yapın.

4 yorum:

dünden bugüne dedi ki...

kurban bayramınız mubarek oslun nice bayramlara mutluluk huzur içinde ulaşmamız dileklerimle sevgiler

makhina dedi ki...

Hayırlı huzurlu sağlıklı bir bayram geçirmen dileğiyle.herşey gönlünce olsun canım iyi bayramlar...

bu arada tatlı enfes olmuş ellerine sağlık canım afiyet olsun size

Adsız dedi ki...

kadayıf tatlın harikaydı canım.kaymakla buluşturabilmişsin:)kaymaksız da şahaneydi.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

canım bu dolma tam benlik çok güzel olmuş.bende hep yapmak istiyorum ama daha kısmet olmadı.Ama görüntü kadar tadıda çok güzel olmuştur.bende Gaziantepliyim.yemek kültürümüz yakın.Hataylılarda çok yetenekli oluyor sevgiler