Patatesli Tepsi Böreği


Soğuk günlerde, sıcak bir yuvada, sıcak bir çayın yanına n
ne güzel gider börek.Rabbim tattığımız her nimetin şükrünü eda edip, olmayanlara da dua ettirsin.ve herşeyden önemlisi paylaşmayı sevdirsin.


Patatesli Börek:
5 adet yufka(ben sac yufka kullandım. dadı daha güzel oldu ve çok kabardı)
4 adet patates
1 soğan
karabiber,pul biber,tuz
1 yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Önce patatesleri küp küp (minik minik) doğrayıp haşlayın.Soğanı yemeklik doğrayıp 2 kaşık sıvıyağda soteleyin.Ardından salçayı ekleyip biraz daha kavurun.Patatesi de ekleyip iyicene harmanlayın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ateşten alabilirsiniz. maydanozu da ekleyince iç malzeme hazır. Şimdi sütü,yoğurdu,1 yumurtanın sarısını kenara ayırıp diğerlerini,yarım çay bardağı sıvıyağı ve bir tutam da tuzu çırpın.Bir yufkayı bütün olarak yağlanmış tepsiye serin,kenarları dışarıda kalacak.yoğurtlu sos gezdirin.Diğer buruşturarak döşeyin.Patatesli harcın yarısını ikinci yufkadan sonra araya serin. üzerine aynı işlemi tekrarlayın.yani yine arada yoğurt sosu serpiip 2 kat yufka yine harç en son yine yufka ve taşan kenarları tepsiye kapatıp üzerine yine harçtan sürün.Yumurta sarısını da her yerine bulayıp fırında alt üst kızarana dek pişirin.
afiyet olsun.


8 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerişne sağlık canım süper görünüyor:)böreğin her çeşidine bayılıyorum:))
güzel yorumun için teşekkür ederim:)Ağrıdan çıkalı çok oldumu?1980 de oradan ayrıldık ailem İst oturuyor biz Bursaya yerleştik dediğin gibi akraba çıkabiliriz olurmu olur:)benim evlenmeden önceki soyadım Selimoğlu:)hadi Nihancım senden güzel haberler bekliyorum:))))))

yıldız dedi ki...

nihan bu çok lezzetli görünüyor,sen bana örgü konusunda beceriklisin diyorsun ama sende mutfakta çooook beceriklisin.bu patates böreğinin tarifini aldım bakalım yakında yapmaya çalışacağım,ben yaptığım zamanlarada aralrına senin gibi süt yoğurt ve yumurta koymazdım ve onun içinde çok güzel olmazdı,bide böyle denicem bu kesin çok güzeldir,ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

merhabalar.nasılsın.

Adsız dedi ki...

Nihanım civanım, ne güzel söylemişsin, şu kış günlerinde sıcacık bir evin, yiyecek yemeğin ve en önemlisi bunları yaşayacak sağlığın ve huzurun olması kadar büyük zenginlik var mı.Allah'a binlerce şükürler.; olmayanlara da versin rabbim.
Böreklerini sac yufkasıyla yapmışsın, ben hiç denemedim eminim çok güzel olur.Bir de ben böreğe en çok patatesi yakıştırırm.ellerine sağlık sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Duana amin diyerek başlamak istiyorum.Ellerine sağlık
börek nefis görünüyor.Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

SELAM ARKADAŞIM..ÇOK GÜZEL SÖZLERİN ARDIN GELEN BU GÜZEL TARİF..ELİNE SAĞLIK RABBİM HİÇ BİRİMİZİN AĞIZ TADINI BOZMASIN..AMİN..İYİ GÜNLER CANIM..

makhina dedi ki...

ellerine sağlık canım hazır yanında da çay var oh mis gibi,afiyetler olsun arkadaşıma :)

Lezzet Gemisi dedi ki...

SELAM CANIM. GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

İÇİNDE PATATES OLAN HERŞEYE KOŞARAK GİDERİM. BU BÖREK ENFESS OLMUŞ. BANA DA KALDI MI BİR DİLİM. :)) ELLERİNE SAĞLIK CNM. SEVGİLERR...