karnıyarık kabak ve biberli bulgur pilavı



kabak karnıyarık
Malzemeler :
8 adet kabak
yarım kg et

1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Birer çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
Tuz
Yapılış:

Kırmızı eti minik minik doğrayın tavada soteleyin ve biberi, küp doğranmış soğan ve pişmeye yakın domatesleri ilave edin.Yağ ihtiyaç duyarsanız kullanın.Etin yağ durumuna göre Hepsini iyice soteleyin. Baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın.
Diğer taraftan kabakların üzerini kazıyıp, kaynar su koyduğunuz tencerede kabakları 10-12 dk haşlayın. Biraz soğuttuktan sonra, kabağın ortasından boyuna doğru bıçakla kesin. Altta kalan kabağın içini çay kaşığı yardımıyla oyun. Fırça yardımıyla içine sıvı yağ sürün. İç malzemeden içine doldurun ve az yağlanmış tepsiye kabakları dizin ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürün.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.





biberli bulgur pilavı



Malzemeler;

2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Adet kırmızı biber
2 Adet sivri biber
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2,5 Su bardağı sıcak su
1 Çay kaşığı tuz

Yapılışı

Biberlerin çekirdekleri ayıklanarak küçük küçük doğranır ve yağ eklenmiş pilav tenceresine atılır.Biberler bir kaç dakika yağ içinde kavrulduktan sonra Ayıklanıp yıkanmış bulgur tencereye ilave edilir ve karıştırılır.Daha sonra tuz ve sıcak su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır.Suyunu tamamen çekince ocak kapatılır, tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu veya gazete konularak pilav 10 dakika demlenmeye bırakılır.Daha sonra kapağı açılarak pilav karıştırılır servis yapılır.


afiyet olsun





Hiç yorum yok: