FIRINDA MAKARNA





Mutfağa da girmeye karar verdim sonunda.şöyle basit bir tarifle işe başlamak gerek diye düşündüm.ve fırında makarna varmış kısmette.bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.ben de merak ediyorum.yemek yapmayı çok seviyorum.daha doğrusu öğrenmeyi.daha yeni evliyim fazla yemek tecrübem yok.ama eşim yaptığım yemekleri çok beğeniyor.onun destekleriyle daha çok şey öğreneceğim sanırım.


malzemeler:yarım pakaet makarna,3yumurta,1 bardak rendelenmiş peynir,1 bardak süt,bir demet maydanoz,1 fincan sıvıyağ,6su bardağı su.beşemal sos için:2ç.kaşığı margarin 2ç.kaşığı un,2 su bardağı süt,tuz


Yapılışı:makarnayı suda haşlıyoruz.yapışmadan sıvıyağı hemen katıyoruz.doğranmış maydanosu ,peyniri ve 1bardak sütü,yumurtayı ekleyip borcam kaba alıyoruz .diğer taraftan margarini eritip unu pembeleşmeden kavuruyoruz.sütü sürekli karıştırarak ekliyoruz.kıvamı yoğunlaşınca sosu da ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın veriyoruz. üzeri kızarıncaya kadar. AFİYET OLSUN

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,kimbilir hatay ne kadar soğuktur?şimdi tarifini anneme okudum,annemin dediği bunu deniyelim kesin güzeldir dedi.yanlız bir ricam var,hatay yemekleri yayınlarmısın?bence çok güzel olur,yanlız yapılışı zor olanlardan değil olurmu,şimdiden teşekkürler.

halime dedi ki...

merhaba.hatay ,akdeniz bölgesinde olduğu için en sıcak yerlerden biri.daha hiç kar yağmadı.sadece yaylalara yağmış.biz de daha yeniyiz hatay'da.7 ay oldu.yemeklerini tattım ama daha yapmayı denemedim.dün komşularımla mantı yaptık.yöresel yemeklerden konu açılınca ben de öğrenmek istediğimi söyledim.bakalım...güzel olursa hemen yayınlarım.hoşçakalın.selamlar.

Çeyiz Hazırlıkları dedi ki...

Link ve yorumun için teşekkür ederim. Bende seni linklerime ekledim. Çok güzel paylaşımlarda tekrar görüşmek üzere hoşçakal.